Nieuws - pagina 6
 
 
Paasviering
15 april 2019

Paasviering

Tijdens de viering werd het Paasverhaal afgewisseld met het verhaal over Jessy die eerst bang is in het donker, maar tegen de ochtend ziet dat licht het altijd wint van het donker. We zongen liedjes over de natuur die weer tot leven komt; over Petrus die drie keer ontkent Jezus te kennen, maar ook 'Laat het los' uit Frozen en 'Beter' van de band Blöf. De schoolband speelde ook (foto's).
Kleedjesmarkt en kaartverkoop
12 april 2019

Kleedjesmarkt en kaartverkoop

Op vrijdag 12 april was er van 14.00 tot 16.00 een kleedjesmarkt. De opbrensgt is voor het schoolplein. In totaal werd er 386,39 euro opgehaald bij de markt en de kaartverkoop bracht 479,00 euro op en loopt nog steeds (zie foto's).
Schoolreisjes
11 april 2019

Schoolreisjes

Op 9 april zijn groep 1 en 2 naar het Land van Jan Klaassen in Braamt geweest en groep 3 t/m 7 gingen 2 dagen later naar de Efteling in Kaatsheuvel. We hadden mooi weer en de kinderen hebben zich prima vermaakt ( foto's Jan Klaassen en foto's Efteling).
Schoolvoetbaltoernooi
03 april 2019

Schoolvoetbaltoernooi

Op 3 en 10 april waren weer de schoolvoetbaltoernooien. Alle teams wonnen weer een prijs en groep 4 weer de sportiviteitsprijs (zie foto's).
Grote Rekendag
03 april 2019

Grote Rekendag

We begonnen de Grote Rekendag met een modeshow, waarbij de kinderen iets te grote kleding aan hadden (uit verhouding). Daarna werden er in alle groepen rekenopdrachten gedaan die te maken hadden met verhoudingen (zie foto's).
Afsluiting project
29 maart 2019

Afsluiting project

Ouders konden de resultaten van de plastic vissen en dieren bewonderen in de hal. Ook werden er placemats, boekenleggers, pennebakjes, onderzetters en kopjes soep verkocht. De opbrengst, 498,42 euro, was voor het schoolplein (foto's).
Plastic soep, wat een troep!
25 maart 2019

Plastic soep, wat een troep!

Maandag 18 maart zijn wij met dit thema gestart. Groep 1 en 2 bezochten de dierenspeciaalzaak Pets Place 'Op zoek naar zeedieren' en AH, groep 3 en 4 gingen met prikstokken de omgeving schoner maken, groep 5 en 6 gingen naar het Rozet en boswachter Tonnis kwam vertellen over de plasticsoep in groep 7 en 8.

Verder maken alle groepen van afvalplastic dieren die in de zee leven. We maken van de hal één grote zee. Op vrijdag 29 maart kunnen ouders vanaf 13.30 uur de zee komen bewonderen (zie foto's).

Uit de Gelderlander
22 maart 2019

Uit de Gelderlander "Velpse kleuters knutselen én leren over blind zijn"

Hoe is het om niet te kunnen zien? Kleuters van De Arnhorst in Velp weten het sinds donderdag een beetje. Ze zetten een pennenbakje in elkaar dat door blinden is gemaakt.

 

Een pittige opgave voor de zeventig kleuters van basisschool De Arnhorst in Velp: zet met z'n tweeën een houten pennenbakje in elkaar, met hamer en spijkers. Gelukkig ging het om bouwpakketjes en waren er ouders bij om hulp te bieden.

De bijzondere klusles hadden de kleuters te danken aan Mart Lenoire, opa van een van de leerlingen. Hij werkt als vrijwilliger in de houtwerkplaats van blindeninstituut Bartimeus in Doorn.

 

Met drie cliënten van Bartimeus en hun begeleidster was hij op De Arnhorst om de in Doorn gefabriceerde bouwpakketjes aan de kleuters uit te delen. De drie visueel gehandicapten hadden, op aangepaste machines, het zaagwerk gedaan.

 

Ook stelden ze de bouwpakketjes samen. ,,Ze kunnen niet of bijna niet zien, maar ze kunnen wel denken en voelen’’, hield Lenoire de kleuters voor. Juf Hetty Compaan van De Arnhorst vroeg in verband met het pennenbakje aan de kinderen wie er thuis een pen had. Veel vingers gingen de lucht in. Eén leerling riep: ,,Ik heb geen pen, wel honderd stiften.’’

 

Terwijl de kleuters fanatiek aan het timmeren waren, bezocht de vijfkoppige delegatie uit Doorn groep 8 van de school. De leerlingen hadden ter voorbereiding een uitzending van Het Klokhuis bekeken over een blindenschool.

 

De drie visueel gehandicapten werden door de geïnteresseerde kinderen bevraagd. Of ze een geleidehond hebben, wilde een meisje weten. Dat bleek niet het geval. Alle drie redden zich zonder. Hoe belangrijk het gehoor voor blinden is, bleek uit de opmerking van een van hen dat hij aan het geluid van voetstappen kan horen wie er binnenkomt. Zo maakte Koert van Veluw indruk met zijn antwoord op de vraag waardoor hij blind is geworden. ,,Ik ging op de basisschool steeds slechter zien. Toen bleek dat er een tumor in mijn hoofd zat. Die kunnen ze er niet uithalen.’’

 

Wie mocht denken dat visueel gehandicapten vaak geen kant op kunnen, werd van dat vooroordeel afgeholpen. Met een beetje hulp is er heel veel mogelijk. Zo fietst Arjan Sprenkeling graag (op een tandem) en heeft hij als hobby paardrijden. Marco de Mooi deed er nog een schepje bovenop door te zeggen dat hij een keer heeft geskied.

 

De leerlingen mochten een bril proberen waarmee je niets of bijna niets kunt zien. Lachwekkende botsinkjes in het lokaal konden natuurlijk niet uitblijven. En probeer met zo'n bril op maar eens een plak ontbijtkoek te smeren. Het lukte Femke (11) heel aardig. ,,Ik zag vaag mijn handen bewegen toen ik smeerde, maar ik zag niet goed wat ik aan het doen was. Als je zo'n bril op hebt, wil je die het liefst af doen. Want zien is een belangrijk onderdeel van je leven” (zie foto's).

Trek aan de bel!
13 maart 2019

Trek aan de bel!

Ondanks het slechte weer trokken we op 13 maart toch even aan de bel, een actie van het Lilianefonds. Zo vragen heel veel basisschoolleerlingen uit heel Nederland aandacht voor het recht op onderwijs voor leeftijdgenoten met een handicap in ontwikkelingslanden (foto's).
Optreden met Unisono
25 februari 2019

Optreden met Unisono

Wat hebben de leerlingen veel geleerd de afgelopen drie weken tijdens de muzieklessen van Unisono, want zo gemakkelijk is het niet om op een trompet of saxofoon te spelen (zie foto's).
Schoolplein
16 februari 2019

Schoolplein

Wat hebben de ouders hard gewerkt de afgelopen drie weken en wat is het schoolplein al veranderd! De kinderen zijn er blij mee (zie foto's).
Muzieklessen
04 februari 2019

Muzieklessen

De muzieklessen zijn begonnen en voor alle kinderen is er een leeninstrument (zie foto's).
Sneeuwpret
22 januari 2019

Sneeuwpret

En toen was het ineens wit, dus spelen in de sneeuw (zie foto's).

Wilgen knotten
18 januari 2019

Wilgen knotten

Vrijdag 18 januari is groep 8 gaan helpen bij het knotten van de wilgen. Deze wilgentakken mogen wij gebruiken voor ons wilgendorp.

 

Zij trotseerden de kou en hebben heel wat hout verzameld. De boer had krentenbollen en warme chocolademelk voor iedereen.

Meer muziek in de klas
14 januari 2019

Meer muziek in de klas

Maandag 14 januari was er op basisschool De Arnhorst een echte ‘muziekdag’. Dertien musici van Harmonie UNISONO uit Velp gaven elke groep van De Arnhorst een ‘muzikale’ workshop.

Tijdens deze workshop luisterden de leerlingen en leerkrachten niet alleen naar de mooie muziek van ‘The Lion King’; ze mochten ook zelf een instrument uitproberen (zie foto's).

 

Van alle kanten was men enthousiast.

Het doel van deze activiteit is om de kinderen kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten. Ze leerden over slagwerk-, koperblaas- en houtblaas-instrumenten. Een harmonieorkest heeft geen snaar- of strijkinstrumenten zoals gitaar of viool.

Tegen een geringe vergoeding kunnen leerlingen van De Arnhorst zich aanmelden voor enkele proef-muzieklessen. Dit is een naschoolse activiteit, waarbij de “BSO Boeiend” is  betrokken. Na drie lessen wordt dit project afgesloten met een klein concert op school. Leerlingen die de smaak te pakken hebben kunnen natuurlijk doorgaan met muzieklessen.

Meer muziek in de klas ….. en daarbuiten: een eenmalig project of vanaf nu een impuls voor iedereen om dagelijks met muziek aan de slag te gaan?!

In samenwerking met het Rhedense cultuurbedrijf RIQQ en vooral veel enthousiaste mensen, zijn De Arnhorst en Harmonie Unisono blij met deze pilot in Velp! (Bron. Rheden nieuws.nl)

Gelukkig 2019
08 januari 2019

Gelukkig 2019

Wij wensen iedereen een heel gezond en gelukkig 2019.
Kerstviering
20 december 2018

Kerstviering

Het was weer een mooie Kerstviering en wij, het team van de Arnhorst, wenst iedereen hele fijne Kerstdagen.
Kerst sfeer
14 december 2018

Kerst sfeer

Wat ziet onze hal er weer gezellig uit.
Sint
05 december 2018

Sint

Piet stond op het dak en de deur was dicht gevallen. Fijn dat Sinterklaas met de brandweerwagen kwam. Alleen de brandweerwagen kon het plein niet op, dus moesten we toch iets anders verzinnen. Gelukkig kwam juf Mieke op het idee om de deur maar gewoon even open te gaan maken. Hoofdpiet kon toen zijn hoofdpieten diploma in ontvangst nemen

(zie foto's en foto's bij de groepen).

Mad Science
27 november 2018

Mad Science

De professor had het vandaag over het menselijk lichaam (zie foto's).
1 2 3 4 5 6 7