Nieuws - pagina 4
 
 
Wereldkinderen, Engelse les
30 juni 2020

Wereldkinderen, Engelse les

Alle deelnemers hebben het certificaat "Cambridge Global Englisch" ontvangen.
Bright ideas challenge
19 juni 2020

Bright ideas challenge

De plusklas viel in de prijzen bij de Bright ideas challenge. Buddy Fedder stuurde een filmpje. het thema was anders wonen. "Het Live Good team uit plusklas 6/7 van de Arnhorst in Velp hebben een heuse Tree Village bedacht. Een boomhuttendorp van gerecycled plastic in het midden van een bos. Wat heerlijk, daar wil je toch wonen! Op deze manier hoeven er nooit meer bomen gekapt te worden voor woningen". 
Nieuw speeltoestel
03 juni 2020

Nieuw speeltoestel

Op 21 mei is het oude toestel opgehaald (foto's) en op 25 mei zijn ze begonnen met het plaatsten van het nieuwe speeltoestel van Speelmaatje (foto's). Op 3 en 4 juni is het toestel feestelijk geopend (foto's).
Studiedag
29 mei 2020

Studiedag

Vandaag weer voor het eerst samen vergaderen op 1.5 meter afstand.
We mogen weer!!
11 mei 2020

We mogen weer!!

Al zijn het halve groepen, al zijn er heel veel regeltjes, al moeten we een beetje afstand houden........... we zijn weer begonnen! En dat voelt fijn.
14 april 2020

en de kinderen missen ons......

zie foto's

27 maart 2020

Lieve kinderen wij missen jullie

School gesloten i.v.m. corona
16 maart 2020

School gesloten i.v.m. corona

Alleen voor noodopvang zijn we de komende weken op school aanwezig. We proberen er iets leuks van te maken en tussendoor ook nog les te geven (zie foto's).
Djembé Agogo
20 februari 2020

Djembé Agogo

Djembé Agogo komt vandaag de hele dag djembé en dansworkshops geven. Oké Sene en Serge Badoue komen in alle groepen en 's middags is er een optreden op het afscheidsfeest van BSO juf Ellie.

Afsluiting project
19 februari 2020

Afsluiting project

Vandaag mogen alle ouders in de klas komen kijken naar de opdrachten en kunstwerken over de ruimte (zie foto's).
De Arnhorst zoekt de ruimte op
03 februari 2020

De Arnhorst zoekt de ruimte op

Deze week zijn we gestart met een gezamenlijk project in alle groepen: “De Arnhorst zoekt de ruimte op”. Voor de opening van het project zijn alle kinderen vanaf groep 3 afgelopen maandag in het opblaasbare planetarium geweest in de gymzaal. Meester Peter heeft met de leerlingen van groep 8 ons plafond in de hal omgetoverd tot een heus heelal. De kinderen kwamen al vragen of dit niet altijd kan blijven, het  echte plafond is toch echt ‘heel saai’.
De leerkrachten gaan staken
29 januari 2020

De leerkrachten gaan staken

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari "zit de deur op slot".
Villa September (Saesveldt)
21 januari 2020

Villa September (Saesveldt)

Alle kleutergroepen gaan een keer zingen voor de bewoners van Villa September. Vandaag was groep 1-2a aan de beurt (foto's).
Kerstdiner
19 december 2019

Kerstdiner

Het kerstdiner ’s avonds was een groot feest, er is heerlijk gegeten. Ouders bedankt voor de meegebrachte gerechten.

 

 

Kerstviering
19 december 2019

Kerstviering

Vandaag was de Kerstviering met alle kinderen en teamleden in de hal.
De groepen hadden liedjes en teksten ingestudeerd en wat waren we trots op onze kinderen. Ook de schoolband trad voor het eerst dit schooljaar op, complimenten voor de musici, het klonk professioneel! Het verhaal dat werd verteld door juf Judith, ging over een wijze uil die geen Kerst wilde vieren omdat er geen vrede was tussen de dieren in het bos. Gelukkig kwam het uiteindelijk wel goed, werden de ruzies opgelost en kon het Kerstfeest toch gevierd worden. Naar aanleiding van dit verhaal hebben de kinderen allemaal een uiltje mee naar huis gekregen.

 

Sinterklaasfeest
05 december 2019

Sinterklaasfeest

Niet met de stoomtrein, maar met de bakfiets kwam Sint dit jaar bij ons op school en had voor alle kinderen iets meegenomen (zie foto's).
Engelse les
03 december 2019

Engelse les

Op dinsdag en donderdag wordt er na schooltijd Engelse les gegeven door een docent van "Wereldkinderen". Wereldkinderen Taalonderwijs is een kleine organisatie die zich richt op taalonderwijs voor kinderen in het basisonderwijs, volgens de methode Cambridge Global English.
Pepernoot schieten
26 november 2019

Pepernoot schieten

Vandaag kijken hoe ver de leerlingen van groep 8 komen met de pepernoot schieter van een melkpak en een verfstokje. De kleuters kijken mee hoe meester Peter de afstand meet.
Voorleespiet
25 november 2019

Voorleespiet

Vandaag kwam voorleespiet een verhaal voorlezen aan de groepen 1 t.m. 4 (foto's).
Open podium groep 8
22 november 2019

Open podium groep 8

Groep 8 was aan de beurt met het open podium. Eén vrouw had het "heel erg zwaar" met het optreden.

1 2 3 4 5 6 7